5 algemene tips bij het renoveren van een badkamer

/wp-content/uploads/2020/09/Renozen-Dag-1-24-web-1280x853.jpg
Wil je je badkamer renoveren in Antwerpen of daarbuiten? Weet dat je voor een badkamerrenovatie nergens beter af bent dan bij RenoZen. Met plezier geven we je dan ook 5 extra tips mee. Stof om over na te denken voor we aan het renoveren van je badkamer beginnen. 

 

Denk na over de oriëntatie van je badkamer 

Mensen zijn gewoontedieren dus eens een badkamer op een bepaalde manier is gepositioneerd, kiest men vaak voor dezelfde opstelling. Dit is echter niet nodig. Een badkamerrenovatie is het geschikte moment om de opstelling en oriëntatie van je badkamer in vraag te stellen. Wil je ‘s ochtends zon, dan plaats je je badkamer tegen een buitengevel die naar het oosten gericht staat. Eerder de gezellige avondzon? Dan is oriënteren naar het westen de boodschap. 

Ga voor tijdloos

Bij het renoveren van een badkamer komt heel wat kijken, maar uiteraard is de keuze van materialen aan jou. Modern, strak, landelijk of een mix? Jij hebt de touwtjes in handen. In de praktijk zien we voornamelijk gekozen worden voor tijdloze badkamers. Een badkamerrenovatie onderneem je niet immers elk jaar en door te kiezen voor een tijdloze badkamer speel je op zeker. Ook als je je woning wil verkopen, is een tijdloze badkamer een veilige keuze. Tijdloze kleuren en vormen als basis is verstandig. Vervolgens kun je je eigen klemtonen leggen met leuke accessoires of items die in het oog springen. Denk maar aan een designradiator of een bijzonder losstaand bad. Bij RenoZen gaan we samen met jou de materialen kiezen en zorgen met plezier voor advies op maat. We zijn één van de weinige specialisten in badkamerrenovaties die nog met jou naar de showroom trekken! 

Denk zorgvuldig na over de verlichting 

Ga niet te licht over de verlichting van je te renoveren badkamer. De verlichting in je badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer. We onderscheiden drie types verlichting: de algemene -, de taak- en de sfeerverlichting. Ga je je badkamer renoveren in Antwerpen of daarbuiten, denk hier dan op voorhand over na. Wij helpen je alvast bij het opstellen van een lichtplan, zodat je meteen weet waar de verlichting komt en welke sfeer dit gaat scheppen. Vervolgens helpen we je bij RenoZen graag bij het kiezen van je armaturen. Uiteraard houden we daarbij rekening met de vochtige omgeving en jouw smaak. 

Keramische tegels kiezen 

We zien ze zelden, de badkamerrenovaties zonder tegels. Keramische tegels zijn een klassieker in badkamers, ook wanneer ze gerenoveerd worden. Tegels zijn er in alle mogelijke maten, vormen en kleuren en bij RenoZen werken we met een aantal grotere leveranciers samen. Zo heb je keuze zat om jouw te renoveren badkamer net die uitstraling mee te geven die je wenst. Ook hier adviseren we neutrale kleuren en texturen, om niet al te snel uitgekeken te zijn op je gerenoveerde badkamer. Verkies je toch andere materialen dan keramische tegels, dan is dit uiteraard ook perfect mogelijk. Tijdens de eerste gesprekken over je badkamer renovatie definiëren we glashelder je wensen en spelen we daar met het ontwerp van je badkamer op in. 

Houd het vocht buiten 

Het mag een detail lijken en jij staat er misschien niet bij stil, maar als specialist in badkamerrenovaties in Antwerpen, wijzen we je graag op het belang van een goede ventilatie. Door goed te ventileren voorkom je schimmels en vocht. Wij zullen je ongetwijfeld wijzen op het belang van een goede verluchting. 

Toe aan het renoveren van je badkamer? 

Klaar voor je badkamer renovatie in Antwerpen? Laten we eens een afspraak maken. Bij RenoZen zijn we thuis in het renoveren van badkamers en nemen we meer dan 100 badkamers per jaar onder handen. Voor elke badkamerrenovatie gebruiken we een stappenplan dat zich al ruimschoots bewezen heeft en waar klanten enthousiast over zijn. Wij bespreken al je plannen tot in de kleinste details, zorgen voor een 3D-ontwerp op maat en staan je gedurende het hele traject van je badkamerrenovatie met raad en daad bij. Al heel wat andere badkamerspecialisten in Antwerpen hebben onze aanpak proberen te kopiëren, maar het origineel blijft beter. 

 

All rights reserved - RenoZen BV

download side Image

Vul je gegevens in om ons inspiratiemagazine gratis te ontvangen

    Je bent al even op onze website en hebt waarschijnlijk nog vragen. Vraag hier gerust een offerte aan en wij staan je bij met het juiste advies.