Home / 6x badkamertrends van nu

6x badkamertrends van nu

Tegenwoordig moet een badkamer functioneel, comfortabel en tegelijkertijd ook duurzaam zijn. Dit lijkt wellicht moeilijk te combineren, toch blijken ze vaak goed samen te gaan. Hoe je dit doet en daarbij de nieuwste badkamertrends kan volgen, lees je in dit artikel met de 6 badkamertrends van nu.

 

Trend 1 : Badkamernisjes

 

Heb je een kleine badkamer, dan zal je blij zijn met deze trend. Een nis, oftewel een uitsparing in de dikte van een muur, past perfect in een hippe en stijlvolle badkamer. Nissen zien er niet alleen stijlvol uit, maar creëren ook extra ruimte om badkamerspulletjes in op te bergen, bijvoorbeeld voor shampooflessen in de douche.

 

 

Trend 2 : Een naadloze doucheruimte

 

Douches met een lage of zelfs geen instap zijn al lang een trend in badkamerland. Ze passen in een modern ontwerp en maken de toegang tot de douche  gemakkelijk. In de naadloze doucheruimte lopen wanden en vloer in elkaar over dus er zijn geen kieren of randen zichtbaar. Dit geeft een strak en modern resultaat!

 

Trend 3 : Waterbesparende kranen

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in architectuur en interieurvormgeving, ook in badkamerdesign. De gemakkelijkste manier om duurzaamheid te integreren in de badkamer, is om waterbesparende kranen en douchekoppen te installeren. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu en zijn toch stijlvol en praktisch in gebruik.

 

​Trend 4 : ​Geglazuurde tegels

 

Geglazuurde tegels zijn zeer populair in hedendaags badkamerdesign. Tegenwoordig zijn deze glimmende tegels verkrijgbaar in allerlei kleuren, afmetingen en afwerkingen. Voor elke stijl wel een passende tegel te vinden, dus. Geglazuurde tegels zijn perfect te combineren met moderne sanitaire elementen. Zo vormen ze samen een modern, stijlvol en hedendaags geheel in de badkamer.

 

Trend 5 : Behang in de badkamer

 

Behang was vroeger vooral een praktische oplossing om je muren snel van een kleurtje te voorzien, tegenwoordig vind je het in allerlei kleuren en patronen. Ook in de badkamer zie je dat behang steeds vaker wordt toegepast om een sfeervolle muur te creëren. Het is belangrijk dat dit behang geschikt is voor natte ruimtes zodat zelfs enkele waterdruppels het niet kunnen schaden.

 

Trend 6 : ​Marmer

 

Of je voorkeur nu uitgaat naar een moderne badkamer of klassieke badkamer, marmer is altijd een goede keuze. Deze natuursteensoort lijkt de afgelopen jaren weer meer aan populariteit te winnen. Het kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere materialen als hout of metaal, en past dus in eender welke badkamerstijl.

 

De badkamertrends van nu. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden