Home / Inspiratie / Badkamer aangepast voor mindervaliden & senioren

Badkamer aangepast voor mindervaliden & senioren

Een badkamer is een van de plekken in huis waar je volledig tot rust kan en zou moeten kunnen komen. Een rustgevende look & feel maar vooral ook comfort en functionaliteit spelen hier een cruciale rol. Voor mensen met een fysieke beperking of senioren loopt het hier vaak nog mis. Te smalle doorgangen, te hoge wastafels,… zorgen ervoor dat dagelijkse routines zoals zich wassen een zware opgave worden.

De familie Voets uit Deurne bleef alvast niet bij de pakken zitten en besloot haar badkamer te laten renoveren, volledig aangepast voor mindervaliden zodat er weer drempelvrij kan genoten worden van deze toch wel vaak gebruikte ruimte.

aangepaste badkamer voor mindervaliden en senioren

Badkamer aanpassingen voor senioren en mindervaliden

Bij het aanpassen van een badkamer voor ouderen of mindervaliden wordt er uiteraard heel veel aandacht besteed aan comfort en veiligheid. Is de badkamer rolstoelvriendelijk? Kan men eenvoudig de douche betreden? Is er niet teveel gevaar voor uitschuiven?  We nemen de hele indeling van de badkamer onder de loep en houden rekening met de specifieke noden en situatie van de klant.

Aangepast sanitair

Het verliezen van mobiliteit vraagt om aangepast sanitair. Zo hebben we bij deze renovatie het bestaande bad vervangen door een inloopdouche en ervoor gekozen niet te werken met een doorlopende tegelvloer maar met een vlakke douchebak. Waarom? Deze kan verkregen worden met een antislipafwerking waardoor de kans op vallen geminimaliseerd wordt. Heel wat veiliger dan een gladde tegelvloer! En bovendien ook makkelijker in onderhoud.

Daarnaast houden we ook rekening met de wastafel. Voor mindervaliden of ouderen in een rolstoel bestaan heel wat handige en ergonomisch aangepaste wastafels welke op een ideale hoogte geïnstalleerd worden. De wastafel kan dan eenvoudig vanuit de rolstoel gebruikt worden. Voor de familie Voets was dit niet van toepassing dus hebben we enkel gebruik gemaakt van aangepaste kranen. Deze kranen worden niet warm bij gebruik van warm water waardoor pijn bij het vastgrijpen van de kraan uitgesloten wordt.

Installatie van extra hulpmiddelen in de badkamer

De nieuwe inloopdouche werd vergezeld van een aantal handige badkamer hulpmiddelen: een uitklapbaar douchezitje en 2 ergonomische handgrepen aan de wand. Dit maakt dat we de voordelen van beide opties, bad of douche, perfect combineren. Enerzijds creëren we toegankelijkheid met het installeren van een inloopdouche, anderzijds behouden we de zit mogelijkheid van een bad door het bevestigen van een inklapstoeltje in de douche. De ergonomische armsteunen bieden nog wat extra ondersteuning en veiligheid. Door hun specifieke vorm zijn ze bovendien veel beter in de hand dan gewone ronde handgrepen.

Zen in de badkamer én in de renovatiewerken

Door het renoveren van de badkamer van  familie Voets naar een aangepaste badkamer kan iedereen weer drempelvrij en ontspannen genieten

Voldoet uw badkamer niet meer aan de eisen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Wij bekijken samen met u hoe we uw badkamer opnieuw kunnen omtoveren tot een plek waar je zorgeloos kan genieten. En dit zonder de klassieke zorgen van renovatiewerken!

Terug naar overzicht

Renovatie compacte badkamer
Inloopdouche aangepast voor indervaliden
badkamerrenovatie Deurne
Kwalitatieve kraan na badkamerrenovatie
Wastafel nieuwe badkamer perfect afgewerkt
Badkamerrenovatie met kwalitatief materiaal

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden