De badkamertrends van 2020 om mee te nemen

/wp-content/uploads/2020/07/modern-bathroom-tiles-ideas-1.jpg
Trends komen en gaan, maar in 2020 verschenen er heel wat trends die wat ons betreft wat langer mogen blijven hangen. Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier de mooiste badkamertrends van 2020. 

  • Schitterende spiegels die de show stelen

Spiegels zorgen voor een upgrade én een ruimtegevoel binnen je badkamer. Hoe groter, hoe beter: ga voor het wauw-effect wanneer je de badkamer binnenstapt. Ronde spiegels geven je badkamer een speelse touch: ideaal dus als de rest van je badkamer redelijk strak is. Ook vierkante exemplaren met afgeronde hoeken of asymmetrisch designs, vervaardigd uit aluminium, zijn ontzettend populair. Sta je graag in de spotlight? Kies dan voor een spiegel met LED verlichting. Gegarandeerd dat jij alle verdwaalde wenkbrauwhaartjes ziet én wegplukt. 

  • Machtige mozaïektegels om u tegen te zeggen

Trek je badkamertegels naar een hoger niveau. De ultieme trend van dit moment zijn tegels in een uitdagende vorm: zeshoeken, sint-jacobsschelpen, gekke geometrische patronen: jij bedenkt het. Vervaardigd in een felle kleur zoals kobaltblauw of pastelroze weten ze echt de ogen te trekken. Ook tegels in marmerlook zijn razend populair. Ze geven je badkamer meteen een luxe uitstraling zonder al te veel moeite. 

  • Karaktervolle kranen als statement piece

Metalen afwerkingen in je badkamer toevoegen is een trend die al in 2019 opstak. Maar dit jaar doen de kranen er nog een schepje bovenop. Brons, rosé, goud of mat zwart: in combinatie met een minimalistische design leg je zo stijlvolle accenten. Door deze trend ook door te trekken in de keuze van je douchekop, wasbak of radiator creëer je een sierlijk geheel. Daarnaast is het nog eens enorm duurzaam omdat deze materialen lang mooi blijven en weinig onderhoud vragen. 

  • Diepe badkuipen om in weg te zinken 

Wat straalt er meer luxe uit dan een grote, uitnodigende badkuip temidden van je badkamer? Zink weg in ontspanning na een lange dag. Hoe groter de badkuip, hoe meer plek om te relaxen. Niet voor niets dus dat vrijstaande baden steeds populairder worden. Ze transformeren je badkamer tot modern en sculpturaal geheel. Sinds dit jaar is er ook steeds meer keuze in ontwerpen die experimenteren met vorm en kleur. 

  • Open douches voor de ultieme ervaring

The wet room: dit is misschien wel één van onze favoriete trends van het moment. In deze trend van Japanse oorsprong vormt je douche geen aparte ruimte meer. De vloeren, plafonds en meubels zijn allemaal vochtbestendig. De vloer helt naar een afvoer, waardoor heel je ruimte tot douchecabine transformeert. Vaak wordt er gebruik gemaakt van vloerverwarming zodat het vocht sneller verdampt. 

Open douches trekken je hele badkamer open en zorgen voor het ultieme ruimtegevoel. Je badkamer lijkt groter, en erin voortbewegen wordt plots een heel stuk makkelijker. Vergeet struikelen over de badrand of een douchegordijn dat aan je benen kleeft. 

De badkamer van je dromen gezien, of helemaal geïnspireerd om zelf voor een badkamerrenovatie te gaan? Bij RenoZen geniet je al binnen de 14 dagen van jouw nieuwe droombadkamer. Stuur je ideeën en wensen door via https://renozen.be/contacteer-ons/,  we helpen je verder binnen de 48 uur.

All rights reserved - RenoZen BV

download side Image

Vul je gegevens in om ons inspiratiemagazine gratis te ontvangen

    Je bent al even op onze website en hebt waarschijnlijk nog vragen. Vraag hier gerust een offerte aan en wij staan je bij met het juiste advies.