De beste verwarmingssystemen voor in de badkamer - RenoZen

Zeker nu het buiten steeds kouder begint te worden, is het fijn om ’s ochtends een goed verwarmde badkamer binnen te stappen. Van vloerverwarming tot een infrarood douche en designradiatoren, er zijn verschillende mogelijkheden om een badkamer te verwarmen. Uiteraard is het comfort in een badkamer zeer persoonlijk, ter inspiratie zetten we de verschillende verwarmingsmogelijkheden in de badkamer voor je op een rijtje.

Designradiatoren

Tegenwoordig bestaat er voor elke interieurstijl wel een mooie designradiator die perfect past in de badkamer van je dromen. Deze designradiatoren zijn eenvoudig te plaatsen, bieden de ideale plek om je handdoeken op te drogen en verwarmen een badkamer relatief snel.

Vloerverwarming

Naast designradiatoren is ook vloerverwarming een zeer geschikt systeem om een badkamer te verwarmen. En wel om 3 redenen: vloerverwarming voelt comfortabel aan wanneer je uit de douche of bad stapt, het zorgt ervoor dat een natte vloer sneller opdroogt en is ruimtebesparend. Bij vloerverwarming zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt deze aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit of geïnstalleerd op het elektriciteitsnet. Het verschil met designradiatoren is dat een vloerverwarming een badkamer minder snel zal opwarmen.

Wandverwarming

Om nog meer comfort in je badkamer te brengen, kan je ook kiezen voor wandverwarming. Zeker in combinatie met vloerverwarming is dit een zeer economische manier om je badkamer te verwarmen. Wandverwarming heeft wel 1 nadeel, het is moeilijk te installeren in een bestaande badkamer omdat de verwarmingsbuizen in de wand zelf worden verwerkt en aangesloten moeten worden op het verwarmingscircuit. Dat maakt wandverwarming minder geschikt voor renovaties maar des te meer voor nieuwbouwwoningen

Infraroodverwarming

Naast radiatoren die aangesloten worden op het verwarmingssysteem, bestaan er ook infraroodradiatoren die op elektriciteit werken. Infraroodradiatoren zijn eenvoudig te plaatsen, de enige vereiste is dat er een geaard stopcontact is. Vaak wordt een infraroodradiator gebruikt als bijverwarming, enkel in kleine ruimtes wordt het toegepast als hoofdverwarming.

Infrarood douche

Een Infrarood douche, ook wel een sunshower genoemd, kan extra warmte bieden onder de douche en biedt daarnaast nog enkele gezondheidsvoordelen. Het warme infraroodlicht zorgt ervoor dat je lichaam ontspant, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en spierpijn of krampen verdwijnen. Ideaal wanneer je een extra luxueze toets aan je bestaande badkamer wil toevoegen!

Designradiatoren, vloerverwarming, wandverwarming, infraroodradiator of een infrarood douche … Er zijn veel verschillende verwarmingssystemen geschikt voor de badkamer. Wens je meer informatie of heb je direct zin om erin te vliegen en je badkamer van nieuwe verwarmingssystemen te voorzien? Neem gerust contact met ons op!

Toe aan een badkamerrenovatie, Informeer dan zeker bij RenoZen.

All rights reserved - RenoZen BV

download side Image

Vul je gegevens in om ons inspiratiemagazine gratis te ontvangen

    Je bent al even op onze website en hebt waarschijnlijk nog vragen. Vraag hier gerust een offerte aan en wij staan je bij met het juiste advies.