De voordelen van een inloopdouche?

/wp-content/uploads/2020/10/Renozen_Dag_2_03_web-1280x853.jpg
Ga jij je badkamer renoveren? Dan is de kans groot dat je voor een inloopdouche kiest. Heel wat van onze klanten kiezen immers voor deze luxe en gaan resoluut voor een inloopdouche. Maar wat zijn nu juist de voordelen van dit type douche en waarom is deze variant zo populair? Als specialist in badkamerrenovaties in Antwerpen, kennen we daar het antwoord op.
Reden 1 l Een inloopdouche is praktisch
Weg drempels, weg lastige schuifdeuren, hallo ruimte. Een inloopdouche is toegankelijk en veilig. Ook wanneer er kleine koters in huis zijn is een inloopdouche ideaal.
Reden 2 l Makkelijk in onderhoud
Zit je nu uren te schrobben op je douche? Met een inloopdouche vergt het schoonmaken veel minder van je. Denk wel goed na bij de materiaalkeuze, houd rekening met kalkafzetting en laat je adviseren door een specialist in materialen en/of badkamerrenovaties. In heel wat
steden en gemeentes zit er heel wat kalk in het water en daar houd je maar beter rekening mee.
Reden 3 l Modern en open
Een inloopdouche oogt modern en open. Je badkamer wordt meer één geheel, een pluspunt voor de uitstraling. Door te spelen met tegels, wanden en zelfs de kranen, kun je van je inloopdouche toch een blikvanger maken.
Reden 4 l Ruime keuze
Met een inloopdouche kun je alle kanten uit. De afmetingen vallen bovendien perfect aan te passen aan het formaat van je badkamer. Wij denken graag mee na over de ideale afmetingen, in verhouding met de beschikbare oppervlakte.
Aandachtspunten inloopdouche

Bij RenoZen hebben we al heel wat inloopdouches gerealiseerd in Antwerpen en veel verder. Zo weten we perfect dat er bij inloopdouches toch ook wat aandachtspunten zijn. Niets dat onoverkomelijk is, maar we geven het maar even mee.

Glad
De vloer van een inloopdouche kan vrij glad zijn, al hangt dit samen met de keuzes die je maakt. Tegels met een ruwe structuur kunnen slippertjes voorkomen, maar er zijn ook andere vloeren met een antisliplaag. Denk goed na bij het plaatsen van je inloopdouche. Als vakman zorgen we ervoor dat je badkamer niet onder water komt te staan. Zorg dat het water snel genoeg kan verwerkt worden en dat je douchewand groot genoeg is. Er komt wat denkwerk aan te pas, maar daar zijn we in thuis.
Schimmel
Een open douche kan voor extra vocht in de badkamer zorgen. Op langere termijn kan dit voor schimmel zorgen. Een goede verluchting is dus essentieel. Wij denken mee na over de installatie van je inloopdouche en zorgen voor voldoende ventilatie. Verder willen we nog even aanstippen dat bij het installeren van een inloopdouche wel wat technische vakkennis vereist is. Je kan het dus wel zelf, maar heb je weinig verstand van verbouwen, dan laat je het beter over aan een specialist in badkamerrenovaties.
Op zoek naar de perfecte inloopdouche?
Wens je in je nieuwe badkamer een inloopdouche? Geef ons een seintje. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden en tekenen jouw nieuwe badkamer netjes op maat uit. Bovendien helpen we je ook bij het kiezen van de materialen. Zo ben je zeker van de perfecte inloopdouche.

All rights reserved - RenoZen BV

download side Image

Vul je gegevens in om ons inspiratiemagazine gratis te ontvangen

    Je bent al even op onze website en hebt waarschijnlijk nog vragen. Vraag hier gerust een offerte aan en wij staan je bij met het juiste advies.