Met deze 5 tips transformeert je badkamer tot een persoonlijke spa

/wp-content/uploads/2020/09/pexels-photo-4210315-1280x853.jpeg
De tijd dat onze badkamer enkel diende om je op te frissen is voorbij. Vandaag is het dé kamer bij uitstek om helemaal tot rust te komen tijdens een momentje me-time. Voelt je badkamer kil en koud aan? Met deze tips transformeer jij je badkamer zo in je persoonlijke spa! 
1. Kies voor dimbare verlichting

Niets zo niet-ontspannend als fel licht dat in je ogen schijnt. Kies daarom voor een dimbare verlichting in de badkamer. Niet mogelijk? Kies dan wat sterkere spots bij de spiegel verlichting, en spots met een lage lichtsterke voor aan het plafond. Zo kan je schakelen naarmate welke sfeer je wilt creëren. 

2. Speel met planten

Planten brengen een gevoel van rust en harmonie in je badkamer. Kies voor een variatie aan planten die het goed volhouden in een vochtig milieu. Vetplanten, graslelies en varens doen het goed in de badkamer. Planten zoals eucalyptus verspreiden daarnaast ook een relaxerende, frisse geur. 

3. Kies voor (geur)kaarsen 

Kaarsen kunnen je echt helpen ontspannen na een lange, drukke dag. Combineer er een paar en je zal gauw het verschil voelen. Ga je voor de ultieme spa-ervaring? Steek een geurkaars aan met een zachte geur zoals lavendel of eucalyptus. 

4. Zeg ja tegen een badrekje 

Heb je momenteel geen badrekje? Dan mis je heel wat luxe. Deze kleine toevoeging brengt heel wat ontspanning met zich mee. Het ziet er niet enkel goed uit, daarnaast is het nog eens super praktisch. Met zo’n badrekje is dat goede boek en dat lekkere glas wijn met versnapering altijd nabij. Van hout tot metaal: er is voor ieder wat wils te vinden. 

5. Rustige muziek

Rustige muziek of geluiden kunnen niet ontbreken als je echt wilt ontspannen. Een speaker is hier een must. Kies voor natuurgeluiden, relaxerende spa muziek of mindfulness meditation muziek. Zelf geen inspiratie? Op Spotify of Youtube kan je heel wat relaxerende afspeellijsten vinden.

All rights reserved - RenoZen BV

download side Image

Vul je gegevens in om ons inspiratiemagazine gratis te ontvangen

    Je bent al even op onze website en hebt waarschijnlijk nog vragen. Vraag hier gerust een offerte aan en wij staan je bij met het juiste advies.