Een handdoekradiator? Dit moet je weten!

Je badkamer renoveren in Antwerpen? Vergeet dan zeker de handdoekradiator niet! Het comfort van een handdoekradiator moet je zeker niet onderschatten. Zit je nog met vragen over deze radiator in je badkamer? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen. 

Is een handdoekradiator optimaal om de badkamer te verwarmen?

Gaat het om een kleine badkamer renovatie in Antwerpen, dan kan een handdoekradiator eventueel genoeg zijn. Voor ruime badkamers schiet een radiator te kort. Je hebt toch wel 93 watt per kubieke meter badkamer nodig. Zo kun je de temperatuur tot 24°C krijgen. In veel gevallen zal een andere hoofdverwarming nodig zijn. Wij adviseren vloerverwarming, omdat je hier een super behaaglijk gevoel mee kunt creëren. 

Kun je natte handdoeken drogen op de handdoekradiator?

Hoewel heel wat mensen dat doen, raden wij het af. De lak van je handdoekradiator is hier in veel gevallen niet tegen bestand. In principe is je handdoekradiator bedoeld om je badkamer bij te verwarmen en je droge handdoek ermee te verwarmen. Tussenoplossingen zijn mogelijk en we adviseren je graag bij je badkamerrenovatie in Antwerpen. 

Waar laat ik mijn handdoekradiator plaatsen?

Bij je badkamerrenovatie in Antwerpen houden we rekening met waar we je handdoekradiator plaatsen. Bij voorkeur plaatsen we deze tegen een buitenmuur en/of onder een raam. Bij voorkeur zijn er ook geen obstakels die de stroom van de warme lucht kunnen blokkeren. Spatwater en zeep zijn uit den boze, daar houden we dus ook rekening mee bij het uittekenen van je gerenoveerde badkamer. 

Is een elektrische handdoekradiator een goed idee?

Een elektrische handdoekradiator is een stuk flexibeler, kan in principe altijd en is goedkoper. Het verwarmen an sich gaat echter wel minder efficiënt en is dus duurder. Vaak zijn elektrische toestellen ook minder krachtig, waardoor je volledige badkamer ermee verwarmen niet lukt. 

Jouw handdoekradiator integreren in je badkamer renovatie?

Bij RenoZen begeleiden we je van A tot Z bij je badkamerrenovatie in Antwerpen. Uiteraard kunnen we ook de mogelijkheid van een handdoekradiator integreren in onze tekening. Omdat we die uitwerken in 3D zie je meteen hoe je radiator in je badkamer tot zijn recht komt. Maak vandaag nog een afspraak voor je badkamerrenovatie in Antwerpen!